Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 28-06-2012

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for maj 2012

Ledigheden for maj har vist en mindre stigning i forhold til tallet for april 2012. Bruttoledigheden er steget med 900 personer til i alt 162.500 personer, og ledigheden er således stadig på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Siden starten af 2010 har ledigheden ligget nogenlunde stabilt med få udsving.

Ledigheden for maj har vist en mindre stigning i forhold til tallet for april 2012. Bruttoledigheden er steget med 900 personer til i alt 162.500 personer, og ledigheden er således stadig på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Siden starten af 2010 har ledigheden ligget nogenlunde stabilt med få udsving.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- At bekæmpe arbejdsløsheden har fra første dag været en af regeringens største prioriteter. Alt for mange danskere står i dag uden et job. Vi skal have knækket arbejdsløshedskurven, og regeringen er i gang. Vi skal skabe flere job og ledige skal have et uddannelses- og kompetenceløft.

- Med fremrykningen af offentlige investeringer, jobskabelsen i energiaftalen, virksomhedernes ekstra investeringsvindue og skattereformen forventer vi at øge beskæftigelsen med ca. 11.500 job allerede i 2012 og knap 22.000 job i 2013. Samtidig har vi åbnet op for flere muligheder for uddannelse af ledige, og vi har sat gang i jobrotation og voksenlærlingeordningen.

- Men arbejdsløshedstallene i dag viser, at opgaven langt fra er løst. Jeg er særlig opmærksom på, at arbejdsløsheden blandt unge skal bekæmpes. Derfor arbejder vi videre med initiativer, der kan støtte op om unge, både når de forlader uddannelsesstederne og når de har brug for en ekstra hånd for at komme i gang igen.

Kontakt

Pressevagt

51232830