Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-09-2012

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for august 2012

Ledigheden for august er faldet i forhold til juli 2012. Bruttoledigheden er faldet med 2.400 personer til i alt 162.700 personer, og ledigheden er således på 6,2 procent af arbejdsstyrken.

Ledigheden for august er faldet i forhold til juli 2012. Bruttoledigheden er faldet med 2.400 personer til i alt 162.700 personer, og ledigheden er således på 6,2 procent af arbejdsstyrken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Jeg er glad for dagens tal, men ledigheden er stadig en stor udfordring for Danmark. Mange ledige har brug for mere uddannelse og bedre kompetencer for at få et arbejde og for at få bedre muligheder på arbejdsmarkedet. Andre ledige har brug for mere erhvervserfaring, virksomhedspraktik eller for eksempel en voksenlærlingeplads for at komme i gang igen. Det er alt sammen led i en aktiv arbejdsmarkedspolitik, der ruster Danmark til fremtiden. Men først og fremmest er det vigtigt, at regeringen fører en økonomisk politik, der skaber grundlaget for mere beskæftigelse og flere job. Ved at give mere uddannelse til ledige og sørge for de bedste muligheder for vækst i erhvervslivet, kommer vi bedst ledigheden til livs.

Med dagens ledighedstal for august har ledigheden ligget nogenlunde stabilt mellem 6,1 og 6,4 siden starten af 2010. Ifølge regeringens seneste økonomiske prognose vil ledigheden stige lidt frem mod slutningen af 2012.

- Bekæmpelse af ledigheden er en af regeringens vigtigste opgaver. Jeg har lige nu stort fokus på de ledige, der fra årsskiftet og frem risikerer at miste deres ret til dagpenge. Derfor er job-centre og a-kasserne i gang med en ekstraordinær indsats og tager nu kontakt til alle dagpengemodtagere, der har mindre end et halvt år tilbage på dagpenge for at hjælpe dem videre i job eller uddannelse.

Kontakt

Pressevagt

51232830