Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-11-2012

Ekstra kontrol af sikkerhed på byggepladser

Arbejdstilsynet er i dag på en ekstra kontrolaktion på byggepladser, hvor arbejdsmiljøet bliver kigget efter i sømmene. Tilsynet har blandt andet. fokus på planlægning og koordinering af byggeriet, som ofte giver anledning til farlige situationer, hvis arbejdsmiljøet ikke er tænkt ind.

Arbejdstilsynet er i dag på en ekstra kontrolaktion på byggepladser, hvor arbejdsmiljøet bliver kigget efter i sømmene. Tilsynet har blandt andet fokus på planlægning og koordinering af byggeriet, som ofte giver anledning til farlige situationer, hvis arbejdsmiljøet ikke er tænkt ind.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har sammen med Enhedslisten afsat penge til mere tilsyn og kontrol med bygge- og anlægsbranchen. Det er aftalt i forbindelse med en målretning af Forebyggelsesfonden. Og det er aftalt på baggrund af, at der i byggebranchen er langt flere arbejdsulykker og alvorlige skader end i de fleste andre brancher.

 - Det kan ikke være rigtigt at folk, der arbejder i bygge- og anlægsbranchen, har dobbelt så stor risiko for at komme ud for en ulykke eller komme til skade på arbejdspladsen. Tallene er så alvorlige, at vi er nødt til at gøre en ekstra indsats og kigge på alle aktører i byggefasen. Alle skal kunne gå lige så raske hjem fra arbejde, som da de kom, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Aftalen betyder, at Arbejdstilsynet ud over dagens aktion skal på endnu en kontrolaktion inden nytår. Antallet af årlige aktioner bliver desuden i 2013-15 fordoblet fra fire til otte.

Blandt initiativerne er også en handleplan, som arbejdsmarkedets parter sammen med bygherrer, projekterende og Arbejdstilsynet skal udarbejde for at nedbringe antallet af alvorlige ulykker.

- Når alle, der har indflydelse på branchens arbejdsmiljø, sidder med ved bordet og bliver enige om, hvad der virker, og hvad der kan lade sig gøre, så er det et godt udgangspunkt for det videre samarbejde om at højne sikkerheden i branchen, siger Mette Frederiksen.

Dagens aktion foregår på byggepladser over hele landet.

Kontakt

Pressevagt

51232830