Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-11-2012

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstal for oktober 2012

Den samlede ledighed for oktober er steget lidt i forhold til måneden før. Bruttoledigheden er steget med 900 personer siden september 2012 og er dermed stadig på 6,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til i alt 165.500 personer, der går ledig eller er i aktivering.

Den samlede ledighed for oktober er steget lidt i forhold til måneden før. Bruttoledigheden er steget med 900 personer siden september 2012 og er dermed stadig på 6,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til i alt 165.500 personer, der går ledig eller er i aktivering.

Ledigheden har dermed ligget nogenlunde stabilt mellem 6,1 og 6,4 procent siden starten af 2010.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Det bedste, vi kan gøre for at få ledigheden ned, er at styrke væksten og skabe flere job. Vi skal fortsætte med at føre en troværdig og ansvarsfuld økonomisk politik, der holder renten nede. Vi fremmer vilkårene for, at danske virksomheder kan udvikle sig og samtidig investerer vi i offentlige projekter, der skaber konkrete job. Hverken Europa eller Danmark er ude af krisen, og det er afgørende, at vi fortsat bekæmper ledigheden i Danmark. Vi skønner, at vi blandt andet med kickstarten og skattereformen har styrket beskæftigelsen med 10.500 job i 2012 og 21.000 i 2013.

- Mange arbejdsløse finder et nyt job og kommer ind på arbejdsmarkedet igen inden for en overskuelig tid. Men det er også for mange, der går ledig alt for længe. Derfor er det nødvendigt, at vi giver en ordentlig indsats, som den arbejdsløse kan bruge til at styrke sine jobmuligheder. Nogle har brug for uddannelse og kompetenceløft, andre har brug for arbejdserfaring og jobtræning. Vi skal sætte ind med mere uddannelse og bedre tilbud til ledige. Det er omdrejningspunktet for mig som beskæftigelsesminister.

Kontakt

Pressevagt

51232830