Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-12-2012

Hvert tredje akutjob er nu slået op

Regeringen og arbejdsgiverne på det private, kommunale, regionale og statslige område har forpligtet hinanden til at slå 12.500 akutjob op inden sommeren 2013. Ny opgørelse viser, at 4.628 akutjob er blevet slået op. Det svarer til over en tredjedel af måltallet.

Regeringen og arbejdsgiverne på det private, kommunale, regionale og statslige område har forpligtet hinanden til at slå 12.500 akutjob op inden sommeren 2013. Ny opgørelse viser, at 4.628 akutjob er blevet slået op. Det svarer til over en tredjedel af måltallet.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen glæder sig over de nye tal:

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at det her er en meget stor og ekstraordinær udfordring. Desværre. Men efter en noget langsom start er der nu ved at komme godt gang i akutjobbene. Vi er her lige inden jul nået op over en tredjedel af de akutjob, som vi sammen med arbejdsgiverne på både det private og offentlige område har forpligtet os til at slå op. Vi aftalte også, at vi inden nytår gerne skulle op på et væsentligt antal akutjob. Det mål må vi sige at have nået med en tredjedel.

- Særligt de offentlige arbejdsgivere er kommet godt i gang, men også de private arbejdsgivere er begyndt at rykke på sig, og det er glædeligt. Men selvom det går den rigtige vej, er vi langt fra i mål. Jeg vil på det kraftigste opfordre arbejdsgivere til at slå akutjob op. For det er helt afgørende, at der kommer jobåbninger til de mennesker, der efter nytår risikerer at opbruge retten til dagpenge.

- Vi skal hjælpe arbejdsløse med at få job. Det vil vi gøre ved fortsat at arbejde benhårdt på at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. Den opgave står øverst på regeringens dagsorden. Ingen tvivl om det. For det er dét, der skal til. Og så har vi sammen med Enhedslisten sikret, at ledige, der i det næste halve år opbruger deres dagpenge, nu kan få uddannelse samtidig med, at de har et forsørgelsesgrundlag.

Om akutjob

  • Akutjob er målrettet ledige, der frem til juli 2013 har tre måneder eller mindre tilbage af deres dagpengeperiode eller har opbrugt deres ret til dagpenge.
  • I aftalen om akutjob er der fastsat et samlet måltal på i alt 12.500 akutjob frem til sommeren 2013, hvoraf en væsentlig del af akutjobbene skal være slået op inden 1. januar 2013.
  • Akutjob er job på almindelige løn- og arbejdsvilkår og kan være både faste job og midlertidige job. De midlertidige job skal dog minimum vare tre måneder.
  • Arbejdsgivere kan få en præmie på op til 25.000 kroner, hvis de ansætter en ledig fra målgruppen i et akutjob.
  • Alle akutjob skal slås op i den offentlige jobbank, jobnet.dk.

Kontakt

Pressevagt

51232830