Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-01-2013

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for december 2012

Den samlede ledighed for december 2012 er faldet lidt i forhold til måneden før. Bruttoledigheden er faldet med i alt 400 personer siden november 2012 og er dermed tilbage på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til i alt 163.500 personer, der går ledige eller er i aktivering.

Den samlede ledighed for december 2012 er faldet lidt i forhold til måneden før. Bruttoledigheden er faldet med i alt 400 personer siden november 2012 og er dermed tilbage på 6,2 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til i alt 163.500 personer, der går ledige eller er i aktivering.

Ledigheden ligger dermed stadig mellem 6,1 og 6,4 procent, som den har gjort siden starten af 2010.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Det er godt, at ledigheden har ligget så stabilt igennem længere tid, men der er ingen grund til at glæde sig, før udviklingen vender for alvor. Derfor er regeringen optaget af at sikre flere job i Danmark. Vi skal sørge for det bedste grundlag for vækst, så virksomhederne kan skabe job og jobåbninger for ledige. Vi skal give de bedste betingelser for, at danske arbejdsgivere investerer i arbejdspladser herhjemme. Regeringen har lige nu fokus på nye initiativer, der kan skabe og fastholde flere arbejdspladser i dansk erhvervsliv.

- Samtidig skal vi sørge for, at ledige kan bruge tiden uden job så nyttigt som muligt. Uddannelse og opkvalificering giver ledige bedre kort på hånden i forhold til at søge arbejde og til at fastholde tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er vigtigt, at flere ufaglærte får en faglært uddannelse. Og at flere faglærte tager en længere uddannelse. Uddannelsesløftet er afgørende, hvis vi for alvor skal rykke ledige væk fra arbejdsløshedskøen og ind på arbejdsmarkedet. Dermed understøtter vi også, at virksomhederne har en veluddannet og velkvalificeret arbejdsstyrke, der er parat, når der skal besættes nye arbejdspladser.

Kontakt

Pressevagt

51232830