Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-04-2013

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet marts 2013

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledigheden faldt med i alt 2.300 personer i forhold til måneden før. Dermed er ledigheden i marts på 5,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 154.900 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledigheden faldt med i alt 2.300 personer i forhold til måneden før. Dermed er ledigheden i marts på 5,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 154.900 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Jeg glæder mig over, at ledigheden falder. Men når det er sagt, så står vi fortsat over for store udfordringer. Derfor er regeringen stærkt optaget af at få skabt flere nye arbejdspladser i Danmark. Mange mennesker og deres familier oplever, at det ikke er nemt at bevare troen på fremtiden, når virksomheder holder igen med ansætte nye medarbejdere. Med den netop indgåede aftale om Vækstplan DK investerer vi 75 milliarder kroner frem mod 2020 for at skabe nye arbejdspladser til danskerne.

- Når væksten og jobbene vender tilbage, er det vigtigt, at virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Ellers risikerer vi, at væksten fuser ud. Derfor skal vi have en beskæftigelsesindsats med fokus på uddannelse og kvalifikationer, og hvor der er et tæt samarbejde mellem erhvervsliv, jobcentre og a-kasser. Det er også nogle af de helt centrale elementer i kontanthjælpsreformen, som vi netop har forhandlet på plads. Med aftalen satser vi benhårdt på at give unge en uddannelse. Samtidig sikrer vi, at alle, der kan arbejde, bliver mødt med klare krav om at arbejde for deres kontanthjælp frem for at deltage i aktiveringskurser.

Kontakt

Pressevagt

51232830