Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 02-04-2013

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for februar 2013

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledighed faldt med i alt 500 personer i forhold til måneden før. Dermed er ledigheden i februar på 6 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 158.400 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledighed faldt med i alt 500 personer i forhold til måneden før. Dermed er ledigheden i februar på 6 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 158.400 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Med dagens tal har ledigheden ligget forholdsvis stabilt gennem de seneste år, men vi har fortsat en stor udforing med at skabe flere job, hvis vi for alvor skal få bugt med arbejdsløsheden. En af regeringens største opgaver er at få vendt dansk økonomi og sætte gang i væksten Det gør vi ved at give gode vilkår til vores virksomheder og ved at understøtte muligheden for vækst, udvikling og jobskabelse. Derfor har vi også opprioriteret offentlige investeringer, senest i trafikplanen, og fremlagt en vækstpakke, der forbedrer vilkårene for dansk erhvervsliv.

- Er man ramt af arbejdsløshed, så ligger det mig på sinde at sørge for, at den enkelte får mulighed for at udvikle sine kompetencer og udvide sine muligheder for at komme i arbejde. Vi skal bruge krisen til at ruste ledige og give den enkelte et bedre afsæt til at komme i varig beskæftigelse. Derfor sætter vi også beskæftigelsespolitisk ind med uddannelse, opkvalificering og aktive tilbud.

- Jeg har senest fremlagt forslag til en kontanthjælpsreform, hvor omdrejningspunktet er at få unge i uddannelse og erstatte jobsøgnings- og aktiveringskurser med nyttejob. Unge, der kan tage en uddannelse, skal i gang med bøger, lærdom eller erhvervsrettet uddannelse. Voksne, der kan arbejde, skal arbejde for kontanthjælpen. Og de, der har behov for hjælp for at komme tættere på en uddannelse eller et job, skal have en bedre indsats end den, de får i dag.

Kontakt

Pressevagt

51232830