Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-05-2013

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet april 2013

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledigheden steg med i alt 1.500 personer i forhold til måneden før. Dermed er ledigheden i april på 5,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 155.900 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at bruttoledigheden steg med i alt 1.500 personer i forhold til måneden før. Dermed er ledigheden i april på 5,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 155.900 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Vi har gennem en længere periode haft en uændret ledighed med forholdsvis små udsving måned for måned. Denne måned er ingen undtagelse. Det generelle billede er forsat, at vi har et arbejdsmarked i lavt gear. Mange mennesker søger forgæves utallige job, og de er med god grund bekymrede for deres egen jobsituation og familiens økonomi. Jeg er derfor glad for, at vi sammen med Enhedslisten har fundet en god løsning på den aktuelle dagpengeudfordring. Nu giver vi en masse mennesker, der står over for at opbruge deres ret til dagpenge, en større tryghed og vished om deres økonomiske situation. For især i en økonomisk krisetid er det vigtigt, at store ændringer i dagpengesystemet sker i et klogt tempo.

- Vores førsteprioritet er fortsat at få folk i arbejde og væk fra offentlig forsørgelse. Derfor fastholder regeringen fokus på at skabe job i Danmark, som vi senest gjorde med vækstpakken. Samtidig vil vi gennemføre stærkt tiltrængte forandringer af beskæftigelsespolitikken. Vi har nedsat et udvalg af arbejdsmarkedets parter og eksperter, der nu kulegraver hele beskæftigelsesindsatsen. De skal se på, hvordan vi skaber mere kvalitet i indsatsen til ledige, så de står styrket på arbejdsmarkedet.

Kontakt

Pressevagt

51232830