Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-08-2013

70-årsdagen bliver markeret med forhøjet hædersgave til modstandsfolkene

Det er i dag præcis 70 år siden, at den danske regering brød med besættelsesmagten, og samarbejdspolitikken ophørte. For at markere 70-årsdagen har regeringen besluttet at give modstandsfolkene og deres nærmeste pårørende en forhøjet hædersgave på 10.000 kroner. Beløbet er skattefrit.

Det er i dag præcis 70 år siden, at den danske regering brød med besættelsesmagten, og samarbejdspolitikken ophørte. For at markere 70-årsdagen har regeringen besluttet at give modstandsfolkene og deres nærmeste pårørende en forhøjet hædersgave på 10.000 kroner. Beløbet er skattefrit.

- Vi har og vil altid have meget at takke de danske modstandsfolk for. Det var modige kvinder og mænd, der uselvisk satte deres liv på spil i kampen for frihed mod den tyske besættelsesmagt. Deres ekstraordinære indsats står som noget helt særligt.

- Selv om et besat Danmark med udgangsforbud og nedrullede mørklægningsgardiner i dag kan virke langt væk, er modstandsfolkenes indsats en påmindelse om, at vi ikke må tage friheden for givet. Denne hædersgave er en velfortjent anerkendelse af deres kamp for Danmarks frihed, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Siden 1945 har modstandsfolk, der under 2. verdenskrig har ydet en særlig indsats, modtaget en årlig hædersgave. Hædersgaverne bliver også udbetalt livsvarigt til enker og enkemænd efter modstandsfolk.

Kontakt

Pressevagt

51232830