Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-08-2013

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstal for juli 2013

Der blev færre ledige i juli måned sammenlignet med ledighedstallet fra måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Der blev færre ledige i juli måned sammenlignet med ledighedstallet fra måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Bruttoledigheden i juli faldt med i alt 1.500 personer i forhold til juni og er dermed på 5,7 procent af arbejdsstyrken. Bruttoledigheden har været svagt faldende gennem den senere tid, men der er stadig 151.500 personer, der i dag er arbejdsløse eller i aktivering.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Det er afgørende, at vi sørger for, at der kommer flere job i Danmark. Der er stadig alt for mange danskere, der er ramt af arbejdsløshed som følge af krisen. Det er et langt sejt træk at få gang i dansk økonomi, og vi er ikke færdige endnu.

- Vi har lige fremlagt en finanslov med offentlige investeringer for 44 milliarder kroner, og i foråret gennemførte vi blandt andet en vækstpakke, der skal give virksomhederne et stærkere afsæt for at skabe nye job.

- Vi skal sikre, at vi får det fulde udbytte af de fremrykkede offentlige investeringer i form af danske arbejdspladser. Og vi skal bruge beskæftigelsespolitikken til at klæde folk på, når virksomhederne efterspørger medarbejdere.

- I samarbejde med uddannelsessystemet skal vi sikre, at arbejdsstyrken er opkvalificeret og parat. Og vi skal have et bedre og mere effektivt match mellem virksomhederne og ledige. Det er to af omdrejningspunkterne for beskæftigelsespolitikken fremadrettet.

Kontakt

Pressevagt

51232830