Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 13-09-2013

Eksperter: Sådan får vi ledige i job på milliardbyggerierne

I dag afrapporterer ekspertudvalget, der med Sund og Bælts direktør, Leo Larsen, i spidsen, har undersøgt behovet for arbejdskraft i forbindelse med de kommende milliardbyggerier.

I dag afrapporterer ekspertudvalget, der med Sund og Bælts direktør, Leo Larsen, i spidsen, har undersøgt behovet for arbejdskraft i forbindelse med de kommende milliardbyggerier.

Ekspertudvalget om infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov blev nedsat af Mette Frederiksen i begyndelsen af året. Udvalget er nu klar med en rapport og 12 konkrete anbefalinger til, hvordan flere ledige kommer i job på milliardbyggerierne.

Formålet er, at både ledige, danske arbejdere og arbejdsgivere får bedst muligt udbytte af de store bygge- og anlægsprojekter som Femern Bælt, jernbaner og supersygehuse.

- Ekspertudvalget vurderer, at der skal bygges større infrastruktur- og anlægsprojekter for knap 200 mia. kr., svarende til knap 9.000 job årligt på bygge- og anlægsområdet i Danmark de næste 10 år. Vi har undersøgt hvilke typer uddannelser og kompetencer, der er brug for, så arbejdsgiverne lokalt kan få medarbejdere, der er kvalificeret til opgaverne. Og så har vi givet vores bud på, hvordan ledige kan få udbytte af de jobåbninger, der kommer på selve bygge- og anlægsprojekterne og i kølvandet på dem. Jeg synes, det er klogt, at regeringen har inviteret erhvervslivet til at komme med bidrag, og jeg håber på, at vores anbefalinger bliver brugt, siger ekspertudvalgets formand, Leo Larsen.

Ekspertudvalgets rapport og anbefalinger skal nu indgå i det videre arbejde med at lave beskæftigelsesindsatsen grundlæggende om.

- Vi skal blive bedre til at matche de virksomheder, som skal bygge de store infrastruktur- og anlægsprojekter, og de arbejdsløse, der skal ind på arbejdsmarkedet igen. Vi skal høste det fulde udbytte af de store anlægsprojekter, så vi fastholder og skaber nye job til den danske arbejdsstyrke. Derfor er jeg glad for i dag at kunne modtage den nyeste viden fra eksperterne og deres anbefalinger, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Med forslaget til finanslov for 2014 fortsætter regeringen de massive investeringer i job til danskerne. De offentlige investeringer løftes med 3 mia. kr. til 44 mia. kr. i 2014. Blandt andet igangsættes byggeriet af en ny Storstrømsbro og Holstebromotorvejen.

- Vi er en vækstregering, der gør alt, hvad vi kan for at træde hjulene i gang i Danmark og øge beskæftigelsen – uden at gamble med tilliden og troværdigheden til den økonomiske politik. Vi har forøget de offentlige investeringer i skoler, broer, veje og daginstitutioner til det højeste niveau i 30 år. Med ekspertudvalgets arbejde i bagagen får vi et godt udgangspunkt for at få maksimalt udbytte af alle de mange investeringer. Dermed får flere arbejdsløse jord- og betonarbejdere, håndværkere og ingeniører sig et arbejde at stå op til, siger finansminister Bjarne Corydon om ekspertudvalgets anbefalinger.

Ekspertudvalget om infrastrukturinvesteringer og arbejdskraft- og kvalifikationsbehov afleverede en rapport, en undersøgelse og en række anbefalinger. Det skete på et pressemøde på en af udvalgsmedlemmernes byggepladser.

Kontakt

Pressevagt

51232830