Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-10-2013

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstal for september 2013

Den registrerede ledighed stiger med 700 personer i september måned i forhold til ledighedstallet fra måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed er ledigheden i september stadig på 5,7 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er151.300 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Den registrerede ledighed stiger med 700 personer i september måned i forhold til ledighedstallet fra måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed er ledigheden i september stadig på 5,7 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 151.300 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Bruttoledigheden har været svagt faldende siden 2011 med mindre udsving måned for måned.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Vi har gennem en længere periode haft en faldende ledighed med forholdsvis små udsving måned for måned. Med dagens tal er det generelle billede fortsat, at vi har et arbejdsmarked, der stadig er præget af krisen. De fleste arbejdsløse kommer heldigvis i arbejde igen inden for de første måneder, men der er stadig alt for mange, der er ledig for længe.

- Jeg er ved at forberede en større omlægning af beskæftigelsessystemet, og det står allerede klart, at der behov for i højere grad at tage udgangspunkt i den enkelte ledige, for at give den bedste hjælp til at komme i arbejde.

-En af regeringens absolut største opgaver er fortsat at få vendt dansk økonomi og sætte gang i væksten. Vores virksomheder skal have gode vilkår, og vi skal understøtte muligheden for vækst, udvikling og ikke mindst jobskabelse. Samtidig er det afgørende, at vi giver ledige de bedst mulige forudsætninger for at komme i gang med job eller uddannelse igen.

Kontakt

Pressevagt

51232830