Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 28-11-2013

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstal for oktober 2013

Den registrerede ledighed steg med 300 personer i oktober måned i forhold til ledighedstallet fra måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed er ledigheden for oktober stadig på 5,7 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er151.300 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.

Den registrerede ledighed steg med 300 personer i oktober måned i forhold til ledighedstallet fra måneden før. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed er ledigheden for oktober stadig på 5,7 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er151.300 personer, som er arbejdsløse eller i aktivering.
 
Set over en længere periode har ledigheden været næsten stabil. Den har siden efteråret 2009 ligget mellem 5,6 og 6,2 procent af arbejdsstyrken. Siden sommeren 2012 har ledigheden været svagt faldende. Der har dog været mindre udsving måned for måned, hvor ledighedskurven har bevæget sig både ned og op.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Dagens ledighedstal understreger, at der stadig er for mange danskere, der er arbejdsløse. De har krav på, at vi som regering fortsætter med at sætte jobskabelse og beskæftigelse i højsædet.

- Med finansloven for næste år øger vi de offentlige investeringer til gavn for både velfærd og arbejdspladser i Danmark. Med infrastrukturinvesteringer, som letbane i Odense, kommer der job i byggeriet, og der investeres i sundhedsvæsenet, i sygehuse og i renoveringer af for eksempel skoler i landets kommuner. Med finansloven letter vi samtidig virksomhedernes omkostninger og giver bedre vækstbetingelser for erhvervslivet. Det medvirker også til at skabe nye arbejdspladser i Danmark.

Kontakt

Pressevagt

51232830