Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-03-2014

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksens kommentar til ledighedstallet for februar 2014

Dagens ledighedstal viser, at ledigheden faldt med 2700 personer i februar måned i forhold til januar 2014. Det viser den månedlige opgørelse af den registrerede bruttoledighed fra Danmarks Statistik. Ledigheden er dermed på 5,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 140.600 personer, som er arbejdsløse eller i uddannelsestilbud, nyttejob, løntilskud eller andre former for aktive tilbud.

Dagens ledighedstal viser, at ledigheden faldt med 2.700 personer i februar måned i forhold til januar 2014. Det viser den månedlige opgørelse af den registrerede bruttoledighed fra Danmarks Statistik. Ledigheden er dermed på 5,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til, at der i alt er 140.600 personer, som er arbejdsløse eller i uddannelsestilbud, nyttejob, løntilskud eller andre former for aktive tilbud.

Med dagens tal ser det ud til, at den faldende tendens i ledigheden fortsætter. Ledigheden har været svagt aftagende siden sommeren 2012, og med de nye tal, hvor Danmarks Statistik konkluderer endnu et fald i ledigheden, har vi set kurven pege svagt i den rigtige retning gennem længere tid. Danmarks Statistik påpeger dog, at en del af faldet siden årsskiftet kan skyldes de nye visitationsregler i kommunerne, som er blevet indført med kontanthjælpsreformen.

Samtidig med den faldende ledighed er beskæftigelsen begyndt at stige svagt efter flere år med fald.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Nu skal vi have gjort arbejdsmarkedet endnu mere klar til, at en reel vending i økonomien kan være på vej. Vi har på beskæftigelsesområdet gennemført en lang række reformer, og lige på trapperne har vi en reform af hele beskæftigelsesindsatsen, som for alvor skal gøre de ledige klar til fremtidens arbejdsmarked.

- Arbejdsløse, der mangler kompetencer, skal have gode muligheder for at få nye kompetencer, som kan bruges til at komme hurtigst muligt i varigt job.

- I fremtiden skal virksomhederne kunne regne med en bedre service i beskæftigelsessystemet. Kontakten mellem jobcentret og virksomhederne skal forbedres, så jobcentrene understøtter virksomhedernes behov. Arbejdsgiverne skal have den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, så vi sammen kan få gang i Danmarks økonomi.

Kontakt

Pressevagt

51232830