Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 02-06-2014

Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstal for april 2014

Dagens ledighedstal viser, ledigheden faldt med 3.500 personer i april måned. Der er i alt 131.600 arbejdsløse danskere, og ledigheden er nu på 5,0 procent af arbejdsstyrken. Det viser den månedlige opgørelse af den registrerede bruttoledighed fra Danmarks Statistik.

Dagens ledighedstal viser, ledigheden faldt med 3.500 personer i april måned. Der er i alt 131.600 arbejdsløse danskere, og ledigheden er nu på 5,0 procent af arbejdsstyrken. Det viser den månedlige opgørelse af den registrerede bruttoledighed fra Danmarks Statistik.

Den faldende tendens i ledigheden fortsætter dermed og ledigheden har nu været svagt aftagende siden sommeren 2012.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen siger:

- Det er en god nyhed, at ledigheden fortsætter med at falde. Nu har vi set en faldende tendens gennem længere tid, og der er grund til at glæde sig over, at det går den rigtige vej på det danske arbejdsmarked. Der er samtidig udsigt til, at beskæftigelsen forsætter med at stige. Derfor er det vigtigt, at arbejdsløse danskere får brugt tiden i ledighedskøen rigtigt og dygtiggør sig, så de har bedre forudsætninger for at være klar, så snart virksomhederne er parate til at ansætte.

- Med regeringens udspil til en ny beskæftigelsesindsats vil vi tilbyde reel uddannelse til arbejdsløse i stedet for aktivering, der hverken giver kompetencer eller er rettet mod konkrete job. Vi vil vi give arbejdsløse bedre forudsætninger for at få del i en forbedring af dansk økonomi.

- Vi ved, at arbejdsmarkedet efterspørger kvalifikationer. Derfor vil vi bruge en halv milliard kroner ekstra hvert år på mere målrettet uddannelse til ufaglærte og faglærte med forældede kompetencer. Blandt andet vil vi bruge 100 millioner kroner ekstra regionalt for at sikre, at arbejdsløse kommer i betragtning til arbejdet på de store byggerier som Femern Bælt-forbindelsen, nye motorveje og supersygehuse. Det skal være med til at sørge for, at arbejdsgiverne kan få den nødvendige arbejdskraft.

Kontakt

Pressevagt

51232830