Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-10-2014

Henrik Dam Kristensens kommentarer til ledighedstal for september 2014

Ledigheden er stort set uændret i september 2014 i forhold til måneden før. Der er 100 færre ledige end i august måned, og dermed er ledigheden fortsat på 5,0 procent af arbejdsstyrken. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Siden sommeren 2012 har ledigheden haft en faldende tendens. Der er mindre udsving måned for måned, men samlet set er ledigheden nu på 133.100 personer, og siden årsskiftet er beskæftigelsen steget med ca. 19.000 personer.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen siger:

- Ledigheden er faldet svagt i september måned, men selv et lille fald er værd at glæde sig over, da det betyder, at flere danskere er kommet væk fra offentlig forsørgelse. Til trods for, at der også er sket en fremgang i beskæftigelsen er der stadigvæk behov for at holde hånden under dansk økonomi.

- Derfor har regeringen fremlagt et finanslovforslag, der lægger op til, at det historisk høje niveau for offentlige investeringer bibeholdes de kommende år. Det er investeringer, der vil skabe flere jobåbninger, så flere ledige kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

- Derudover har vi gennemført reformer af beskæftigelsessystemet og kontanthjælpssystemet, som sikrer ledige stærkere kvalifikationer. Reformerne sikrer, at ledige nu kan få reel uddannelse i ledighedsperioden. Det skal bidrage til, at ledige har de kompetencer, som virksomhederne efterspørger.   

Kontakt

Pressevagt

51232830