Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-04-2015

Regeringen nedsætter tænketank for et godt seniorarbejdsliv

Seniorerne har gennem de sidste 10-15 år fået et bedre helbred, en højere arbejdsevne og højere levetid. Det betyder, at flere seniorer bliver længere på arbejdsmarkedet, og i de kommende årtier vil antallet af seniorer i arbejdsstyrken stige markant. Frem mod 2050 vil der være op mod ¼ mio. flere 60-80-årige på arbejdsmarkedet. Det er positivt for samfundet, at flere seniorer bliver på arbejdsmarkedet, men seniorerne er samtidig en meget sammensat gruppe med forskellige vilkår på tværs af brancher.

Selvom seniorerne generelt har en lav ledighed, har de sværere ved at komme tilbage i job, når de først er blevet ledige. Seniorer kan samtidig være i større risiko for at have forældede kompetencer og opleve aldersbetingede helbredsproblemer. Der er derfor behov for mere viden om, hvad der har betydning for, om seniorer kan fastholde tilknytningen til arbejdsmarkedet og komme i job igen, hvis de bliver berørt af ledighed. Derfor nedsætter regeringen en tænketank for et godt seniorarbejdsliv med tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen i spidsen.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) siger:

- Vi bliver ældre og ældre, og derfor skal vi også blive længere på arbejdsmarkedet. Seniorerne har masser at byde på, men for nogle grupper er det sværere at blive i job end andre. Man kan ikke forvente, at en tømrer på 65 år kravler rundt på et tag på samme måde som en 25-årig. Vi skal sørge for, at han også får nogle sidste gode år på arbejdsmarkedet. Tænketanken skal se på, hvordan vi sikrer, at vi også fremover får glæde af seniorerne på arbejdsmarkedet, og at de får en god afslutning på deres arbejdsliv.

Tænketanken skal komme med konkrete forslag til, hvordan beskæftigelsesindsatsen for seniorer kan forbedres, og hvordan seniorer kan fastholdes bedre på arbejdsmarkedet. Tænketanken skal undervejs foretage debatskabende initiativer samt inddrage berørte organisationer og interessenter.

Tænketanken har 19 medlemmer, hvoraf otte er eksperter, praktikere og erhvervsledere. De resterende 11 medlemmer udpeges efter indstilling fra arbejdsmarkedets parter. Tænketanken skal aflevere sine anbefalinger og analyser i 2. halvår af 2016.

Kontakt

Pressevagt

51232830