Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-09-2015

Jørn Neergaard Larsen kommentar til ledighedstal for august 2015

Ledigheden er faldet i august i forhold til juli. Der er 2300 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden på 4,5 procent af arbejdsstyrken. Den samlede ledighed ligger nu på 120.800 personer, og har således haft en faldende tendens siden sommeren 2012.

Ledigheden er faldet i august i forhold til juli. Der er 2300 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden på 4,5 procent af arbejdsstyrken. Den samlede ledighed ligger nu på 120.800 personer, og har således haft en faldende tendens siden sommeren 2012.

Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Samtidig er der generelt positive tendenser i beskæftigelsen, og også de seneste tal for lønmodtager-beskæftigelsen, der blev offentliggjort d. 25. september, viser en stigning.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

- Det glæder mig, at ledigheden falder igen i august måned, og at beskæftigelsen fortsat stiger.

- Vi oplever endnu ikke mangel på arbejdskraft som sådan, men der er specifikke brancher og dele af landet, hvor virksomhederne oplever problemer med at rekruttere den arbejdskraft, der er brug for. Det er vi opmærksomme på og har blikket rettet imod.

- For at understøtte den positive udvikling og modvirke flaskehalse har regeringen netop præsenteret et finanslovsudspil med en jobreform. Den skal sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde fremfor at være på offentlig forsørgelse.

Kontakt

Pressevagt

51232830