Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-10-2015

Jørn Neergaard Larsens kommentar til ledighedstal for september 2015

I september 2015 er ledigheden stort set uændret i forhold til august måned. Der er 400 flere ledige end måneden før, og dermed er ledigheden på uændret 4,6 procent af arbejdsstyrken. Den samlede ledighed ligger nu på 122.000 personer, og har haft en faldende tendens siden sommeren 2012. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Samtidig er der generelt positive tendenser i beskæftigelsen, og også de seneste tal for lønmodtagerbeskæftigelsen, der blev offentliggjort den 23. oktober, viser en stigning.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

- Efter et par måneder, hvor ledigheden er faldet pænt, ser vi nu en måned, hvor ledigheden ikke ændrer sig så meget. Der vil være lidt bump på vejen, men det er stadig den generelle tendens, at ledigheden er aftagende.

- Jeg er meget opmærksom på, at der er risiko for, at der kan opstå flaskehalse på dele af arbejdsmarkedet i en situation, hvor ledigheden aftager, og beskæftigelsen stiger. Men vi ser også, at beskæftigelsen stiger noget kraftigere, end ledigheden falder, og det er et tegn på, at jobbene i stor grad går uden om vores ledige i ledighedskøen. Vi har derfor en særlig forpligtelse til at have fokus på at matche ledige i ledighedskøen med de virksomheder, der mangler arbejdskraften og samtidig øge opmærksomheden på, at ledige står til rådighed for arbejdsmarkedet.

- Den aftale vi netop har indgået om et mere fleksibelt dagpengesystem øger tilskyndelsen til at tage alle typer job samtidig med, at vi fastholder den toårige dagpengeperiode. Det er et godt fundament for et velfungerende arbejdsmarked, der øger fleksibiliteten for virksomhederne og samtidig øger trygheden for lønmodtagerne.

- Derudover har regeringen fremlagt et kontanthjælpsloft, så den økonomiske gevinst ved at arbejde fremfor at være på kontanthjælp bliver større. Det skal sikre, at flere ledige får del i den fremgang, vi ser for tiden.

Kontakt

Pressevagt

51232830