Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 30-06-2016

Jørn Neergaard Larsens kommentar til ledighedstallet for maj 2016

Ledigheden faldt i maj måned. Der var således 1.100 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden nu på 4,3 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 113.600 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Samtidig er beskæftigelsen i tre år steget måned for måned, og det ser ud til, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet fortsætter. 

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

- Ledigheden er faldet over den seneste periode, og med et fald her i maj, så er der i dag knap 11.000 færre ledige end, da regeringen trådte til for omkring et år siden. Fra samme tidspunkt er beskæftigelsen steget med ca 38.000. Det er positivt.

- Trods denne fremgang er der ikke generelle flaskehalsproblemer. Når det er sagt søger flere og flere virksomheder forgæves efter medarbejdere, selv om der er ledige, som kunne besætte disse stillinger. Derfor har vi også fokus på tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i trepart. Det er nemlig helt afgørende, at virksomhederne kan få de medarbejdere, som de har brug for.

- Fremgangen i dansk økonomi har især været tydelig på arbejdsmarkedet, mens fremgangen i BNP-væksten har været forholdsvis beskeden i de seneste år. Derfor er det helt nødvendigt, at vi også har fokus på, hvordan vi skaber mere per medarbejder ude i landets virksomheder, samtidig med at vi har konstant fokus på, at alle, som kan, bidrager på arbejdsmarkedet. Flere i arbejde og højere produktivitet er nemlig nøglen til fremtidens vækst og velstand.

Kontakt

Pressevagt

51232830