Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-10-2016

Jørn Neergaard Larsens kommentar til ledighedstallet for september 2016

Ledigheden faldt i september måned. Der var således 1.300 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden nu på 4,2 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 111.200 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Samtidig har beskæftigelsen i mere end tre år være stigende, og det ser ud til, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet fortsætter. 

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen siger:

- Ledigheden har over en længere periode været faldende, og med et fald her i september, så er der i dag knap 14.000 færre ledige, end da regeringen trådte til. I samme periode er der blevet skabt knap 62.000 private job. Det er positivt.

- Vi ser således på nuværende tidspunkt, at det så småt går fremad for dansk økonomi. I et større perspektiv har vi dog i længere tid været udfordret af en svag produktivitetsvækst, som hæmmer vores velstandsfremgang.

- Et fundament for en høj produktivitetsvækst er, at der er stabilitet og klarhed om de langsigtede forhold i dansk økonomi, da dette bl.a. bidrager til at tiltrække kapital og investeringer til landet.

- Regeringen ønsker med 2025-planen at skabe langtidsholdbare løsninger for Danmark, således at vi i fremtiden kan have en stærk økonomi og sikre kernevelfærden. Derfor lægger vi op til, som en del af 2025-planen, at skabe bedre vilkår for virksomheder og iværksættere, mens vi samtidig vil styrke incitamentet til at arbejde. Det vil vi bl.a. gøre ved at sænke skatten på arbejde og indføre en pensionsbonus, der både øger incitamentet til at spare mere op til pension og til at blive længere på arbejdsmarkedet.  

Kontakt

Pressevagt

51232830