Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 06-02-2017

Færre opbruger dagpenge

Det gennemsnitlige ugentlige antal personer, der opbruger dagpengeretten, er faldet med godt 20 pct. fra 1. halvår 2016 til perioden juli-oktober 2016.

Der er fremgang på arbejdsmarkedet i alle dele af landet. Beskæftigelsen stiger, og antallet på offentlig forsørgelse falder for stort set alle grupper. Nu viser den seneste opgørelse, at antallet af personer, der opbruger deres dagpengeret, også er kraftigt faldende.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Færre opbruger deres dagpengeret, og det bekræfter mig i, at det går rigtig godt på arbejdsmarkedet. Derfor skal vi fastholde fokus på at få alle med – både med en hurtig indsats for dem, der lige har mistet deres arbejde, og for dem, der har været uden job i lidt længere tid. 

I perioden juli-oktober 2016 var der gennemsnitlig 220 personer om ugen, der opbrugte dagpengeretten, mod 280 i gennemsnit hver uge i 1. halvår 2016. Til sammenligning var der i juli-oktober 2013 464 personer, der opbrugte dagpengeretten i gennemsnit pr. uge. 

Tallene viser også, at der er en stigning i personer, som hverken modtager en ydelse eller løn i den måned, hvor de opbruger dagpengeretten. Her er andelen steget fra knap 10 pct. i 1. halvår 2016 til godt 30 pct. i perioden juli-oktober 2016. Det tal falder dog til det halve allerede efter en måned, og samtidig er beskæftigelsen steget blandt personer med opbrugt dagpengeret, så hele 20 procent er i job samme måned, som de opbruger dagpengeretten.

Troels Lund Poulsen siger:

- Dagpengereformen fra 2010 har været en succes. Uden den og de andre reformer, vi gennemførte eller tog initiativ til, sidst vi var i regering, ville de offentlige kasser mangle 47 mia. kr. om året. Derfor glæder jeg mig nu over, at de nye tal viser, at det går den rigtige vej – færre opbruger dagpengeretten, og flere kommer hurtigere i beskæftigelse. 

Kontakt

Pressevagt

51232830