Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 28-02-2017

Kommuner rådgiver beskæftigelsesministeren

Ni kommuner gav tirsdag beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen indspark til indsatsen for udsatte kontanthjælpsmodtagere.

Kommuner, der klarer sig godt i beskæftigelsesindsatsen, skal med på råd, og de gode erfaringer skal udbredes til hele landet. Det er meldingen fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, der tirsdag mødtes med ni kommuner, der er særligt gode til at skabe kontakt mellem udsatte kontanthjælpsmodtagere og virksomheder.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg har i dag fået masser af gode input til beskæftigelsesindsatsen fra ni kommuner, der har gode erfaringer med at bygge bro mellem udsatte kontanthjælpsmodtagere og virksomhederne. Dagens inspirationsmøde bekræfter mig kun i, at det er vigtigt, at vi mere aktivt inddrager de kommuner, der gør det godt, og som andre kommuner kan lade sig inspirere af. Det har vi været for dårlige til tidligere. Der er meget at hente, hvis kommunerne lærer mere af hinanden. Derfor vil jeg sørge for, at de gode erfaringer kommer ud i hele landet.  

Indsparkene fra dagens inspirationsmøde skal blandt andet indgå i det videre arbejde med satspuljeinitiativet ”Flere skal med”, der skal styrke kommunernes indsats for kontanthjælpsmodtagere, der har været længe i systemet.

Der blev med satspuljen for 2017 afsat 262,5 mio. kr. i perioden 2017-2019 til at afklare de ca. 27.800 kontanthjælpsmodtagere, der har været mindst fem år i systemet. Gennemgangen skal blandt andet kortlægge, om der er borgere i kontanthjælpssystemet, som i stedet skal videre til et ressourceforløb eller et fleksjob. Alle borgere, der også efter afklaringen er i målgruppen for kontanthjælp, skal tilbydes en helhedsorienteret og håndholdt indsats, hvor målet er, at borgerne kommer ud på en arbejdsplads.

De ni kommuner, der deltog i inspirationsmødet, er: Aarhus, Lemvig, Hedensted, Favrskov, Viborg, Jammerbugt, Lyngby-Taarbæk, Aabenraa og Ringkøbing-Skjern. Fælles for de ni kommuner er, at de har gode erfaringer med at benytte virksomhedsrettede indsatser for udsatte kontanthjælpsmodtagere.

Kontakt

Pressevagt

51232830