Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-02-2017

Ledige seniorer får hjælp til at komme hurtigere i job

Ledige over 50 år er i særlig risiko for at blive langtidsledige. Fem a-kasser er derfor udvalgt til at få ledige seniorer hurtigere tilbage i job og bryde mønstret.

Et bredt flertal bag beskæftigelsesreformen har afsat godt 10 mio. kr. årligt til projekter målrettet ledige over 50 år. Projekterne, der iværksættes i år, står fem udvalgte a-kasser i spidsen for. Målgruppen er ledige seniorer, der i særlig grad er udfordret af forældede kompetencer eller nedslidning efter mange år i samme branche eller arbejdsfunktion.

Flere ældre arbejder i dag end tidligere. 55-59-årige har en højere beskæftigelsesfrekvens end personer mellem 30 og 34 år. Årsagen er, at færre seniorer ender i en situation uden job. Men er uheldet ude, og man bliver ledig, så er det faktisk fortsat sådan, at det kan være sværere at komme tilbage i et job.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi skal udnytte fremgangen på arbejdsmarkedet til at få flere ledige seniorer i job og væk fra langtidsledighed, hvor mange desværre ender, hvis de først er blevet ledige. Et brancheskift eller fagskift kan måske bane vejen til et job. Det skal fem udvalgte a-kasser have fokus på i det kommende års tid.

- Seniorerne skal i højere grad have hjælp til at komme i kontakt med de virksomheder, der har brug for arbejdskraft. Det giver også rigtig god mening for virksomhederne at ansætte ældre medarbejdere. De har både den erfaring og den sikre hånd på rattet, som den unge generation nogen gange kan savne. Og så har de tilmed et lavere sygefravær, end de fleste yngre.

De fem udvalgte a-kasser er:

  • Metal A-Kasse med projektet "Metal 50+ i job"
  • 3F Søhøjlandet med projektet "Midtjyske seniorer – Tilbage på arbejdsmarkedet"
  • BUPL-A med projektet "Turn Around for +50 årige inden for FTF-området"
  • FOAs A-kasse med projektet "Social- og sundhedshjælper + 50"
  • Fødevareforbundet NNF's A-kasse med projektet "50+ NNF"

Kontakt

Pressevagt

51232830