Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 14-03-2017

Antallet af personer på kontanthjælp er på vej ned

På syv måneder er antallet af personer på kontanthjælp faldet med 5.200 fuldtidspersoner, og samlet set er der 15.700 færre på offentlig forsørgelse.

I april 2016 var der 156.500 fuldtidspersoner på kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse. Syv måneder senere var antallet faldet til 151.200. Det svarer til et fald på 5.200 fuldtidspersoner siden april 2016, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft, viser en ny analyse fra Beskæftigelsesministeriet.

- Det er meget positivt, at der siden foråret er 5.200 færre i kontanthjælpssystemet. Flere ting spiller ind her. Det drejer sig blandt andet om bedre konjunkturer og færre flygtninge. Men jeg er også overbevist om, at kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen er en del af forklaringen. De nye regler blev netop vedtaget i foråret, og det er her kurven knækker. Det er afgørende, at det kan betale sig at arbejde, hvis vi skal have flere ind på arbejdsmarkedet og væk fra offentlig forsørgelse, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen. 

Det samlede antal personer på offentlig forsørgelse er også faldet fra april til november 2016. Fra omkring 716.700 til 701.000 fuldtidspersoner. Faldet er sket for stort set alle ydelser, herunder også dagpenge, sygedagpenge og efterløn. Dog ikke for førtidspension, ressourceforløb og revalidering, hvor det samlede antal er steget med 600 fuldtidspersoner. 

- Det er et soleklart mål for regeringen, at vi udnytter den gode samfundsøkonomi og stigende beskæftigelse til at få flere i arbejde og væk fra offentlig forsørgelse. Derfor vil regeringen som supplement til kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen give langtidsledige en jobpræmie, så det i højere grad kan betale sig at arbejde. Derudover vil vi ved den kommende runde af trepart have fokus på livslang læring, så vi sikrer at flere kommer med, siger Troels Lund Poulsen.

Fuldtidspersoner fordelt på offentlige ydelser (PDF)

Kontakt

Pressevagt

51232830