Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-03-2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for januar måned

I januar 2017 var der 2.676.300 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere job i januar måned. Samlet er den private beskæftigelse steget med 141.100 siden, at antallet af job begyndte at stige i foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Den gode udvikling fortsætter i januar, hvor vi på ny oplever en fremgang i antallet af private job. Det glæder mig, at fremgangen i beskæftigelsen sker i alle dele af landet, på tværs af brancher og for både højt- og lavtlønnede, for det giver mulighed for, at vi kan få endnu flere med.

- I forrige uge besøgte jeg sammen med Folketingets Beskæftigelsesudvalg Sydkorea, hvor vi så nærmere på landets brug af robotter og automatisering i industrien. Fremtidens arbejdsmarked vil i høj grad være påvirket af den teknologiske udvikling – herunder øget digitalisering, robotter og kunstig intelligens.

- Den teknologiske udvikling giver Danmark nye muligheder for at øge vores produktivitet og dermed styrke vores konkurrenceevne. Derfor skal vi ruste arbejdsmarkedet og de ansatte til bedre at gribe de muligheder, der nu åbner sig. Og vi skal aflive myten om, at ny teknologi overflødiggør mennesker. Gennem de seneste 100 år har ny teknologi overtaget mange manuelle opgaver, samtidig med at beskæftigelsen er steget og steget.

Kontakt

Pressevagt

51232830