Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-03-2017

Metal-formand Claus Jensen og Troels Lund på robot-rundtur

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og formand for Dansk Metal Claus Jensen tager torsdag-fredag i denne uge på rundtur i Danmark for at se, hvordan robotter og automatisering kan bidrage til at skabe ny vækst og arbejdspladser i Danmark.

Robot-rundturen torsdag og fredag bringer forbundsformand Claus Jensen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til både Fyn og Østjylland, hvor de skal besøge to virksomheder – CabinPlant i Haarby og Kamstrup i Skanderborg samt Center for Velfærdsteknologi i Odense og Metal Østjylland i Aarhus.

- Jeg er glad for, at Dansk Metal og regeringen er helt enige i udgangspunktet – nemlig, at robotter ikke er vores fjende, men vores ven, når det gælder om at skabe vækst i virksomheder overalt i Danmark. Men flere robotter og mere automatisering af vores produktion kan kun blive en succes, hvis medarbejderne føler sig trygge ved udviklingen. Her håber jeg, at vi kan hente inspiration på vores fælles rundtur i Danmark, som samtidig markerer startskuddet for arbejdet i regeringens Partnerskab for fremtidens arbejdsmarked, siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.

Udover de planlagte besøg, så glæder Troels Lund Poulsen sig til, at han og Claus Jensen kan bruge tiden i minibussen og aftenen til at komme i dybden med nogle af de mange muligheder, men også udfordringer, som den hastige digitalisering af danske arbejdspladser skaber.

- Dansk Metal er blandt frontløberne i den danske fagbevægelse, når det gælder om at gribe de nye muligheder og have visioner for udviklingen. Derfor giver det god mening, at jeg som beskæftigelsesminister lytter til både Metals formand og hans medlemmer, siger Troels Lund Poulsen.

Program for Claus Jensen og Troels Lund Poulsen
Torsdag 23. marts:
Kl 12.00: Afgang fra København
Kl 14.00: Virksomhedsbesøg CabinPlant A/S, Haarby.
Kl. 14.45: Center for Velfærdsteknologi, Odense.
Kl 18.00:  Ankomst hotel Scandic Bygholm, Horsens

Fredag den 24. marts:
Kl 9.00: Virksomhedsbesøg Kamstrup A/S, Skanderborg
Kl 10.30: Besøg hos Metal Østjylland
Kl 14.30:  Afslutning hos Claus Jensen, Fyn

Der vil være mulighed for medier for at dække besøgene efter aftale.

Kontakt

Pressevagt

51232830