Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-05-2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts måned

I marts 2017 var der 2.682.800 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.800 flere job i marts måned. Samlet er den private beskæftigelse steget med 147.000 siden, at antallet af job begyndte at stige i foråret 2013.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er meget positivt, at antallet af private job fortsætter med at stige. Ledigheden er stadig lav, og færre og færre er på offentlig forsørgelse. Det viser, at der fortsat er fremgang på det danske arbejdsmarked.

- Vi har historisk set været dygtige til at omsætte de muligheder, som globaliseringen og ny teknologi har medført, uden at det er gået ud over beskæftigelsen. Det skal vi arbejde for også fortsætter i fremtiden, hvor vi vil se, at flere bliver ansat på nye måder.

- Derfor er jeg glad for, at vi torsdag lavede en bred aftale om et nyt dagpengesystem for selvstændige. Med aftalen har vi taget et vigtigt skridt til at ruste os til fremtidens arbejdsmarked, hvor der skal være tryghed for alle, uanset hvordan man er ansat.

- Regeringen har et stærkt fokus på, hvordan vi kan understøtte et arbejdsmarked, der ændrer sig. Det har vi bl.a. i Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid, der mødtes første gang i sidste uge.

- Partnerskabet skal se på, hvordan Danmark får mest ud af de muligheder, der følger med globaliseringen og den teknologiske udvikling – og ikke mindst hvordan vi sikrer, at alle kommer med.

Kontakt

Pressevagt

51232830