Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 16-06-2017

Nyt system gør det lettere at anmelde arbejdsulykker

Det bliver nu lettere for virksomhederne at anmelde en sag, hvis deres ansatte kommer ud for en arbejdsulykke. Lørdag den 17. juni lanceres et nyt anmeldesystem (EASY), der er mere brugervenligt og stabilt end det nuværende.

Det nye system, som er udviklet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, Arbejdstilsynet og ATP, skal blandt andet bidrage til, at flere arbejdsulykker bliver anmeldt korrekt. Samtidig skal virksomhederne bruge færre ressourcer på at anmelde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er meget tilfreds med, at det nu bliver lettere og mere overskueligt at anmelde en arbejdsulykke. For det er helt afgørende, at vi har et system, der understøtter, at virksomhederne anmelder arbejdsulykkerne korrekt. Ellers kan det i sidste ende betyde, at der er tilskadekomne, der ikke får den erstatning, de er berettiget til, og det skal vi gøre alt for at undgå. 

- Vi ved, at mange virksomheder i dag ikke anmelder deres arbejdsulykker. Faktisk bliver knap halvdelen af alle arbejdsulykker ikke anmeldt til Arbejdstilsynet – og det er et problem. Jeg forventer, at det nye system vil bidrage til at bringe omfanget af underanmeldelser ned. Det sker ikke ved et fingerknips, men det er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Samtidig er vi ved at nedsætte det ekspertudvalg, som skal gentænke hele arbejdsmiljøindsatsen og bidrage til, at vi helt generelt får forebygget ulykker på danske arbejdspladser.

Det nye EASY-system hjælper virksomhederne med at anmelde arbejdsulykkerne korrekt til myndighederne og forsikringsselskaberne. Det er designet med fokus på brugervenlighed og kan tilpasses den enkelte virksomheds behov. Samtidig er det nye system knyttet op på virk.dk og bygger på mere tidssvarende teknologi.

Løsningen har fået gode karakterer i en uvildig brugertest.

Det gamle anmeldesystem har været i brug siden 2003 og er sidenhen udviklet og tilpasset ad flere omgange. Virksomheder har givet udtryk for, at det var besværligt for dem at anmelde arbejdsulykker, blandt andet fordi systemet var ustabilt og forældet.

Kontakt

Pressevagt

51232830