Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-08-2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juni måned

I juni 2017 var der 2.697.200 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 4.100 flere job i juni måned. Samlet er den private beskæftigelse steget med 161.100 siden antallet af job begyndte at stige i foråret 2013 og med 98.500 siden sommeren 2015. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er glædeligt, at antallet af private job bliver ved med at stige. Det er sammen med lav ledighed og færre på offentlig forsørgelse et tegn på, at fremgangen på det danske arbejdsmarked fortsætter. 

- Der var i april 2017 ca. 10.800 færre fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet, end der var året før, når der tages højde for sæsonudsving. Faldet er det største, vi har set på et år siden før finanskrisen. Det skyldes de gode konjunkturer, men jeg er heller ikke i tvivl om, at vores reformer på området spiller ind. Man indretter sig efter reglerne. 

- Fremgangen på arbejdsmarkedet er rigtigt gode nyheder, men det må ikke blive en sovepude. Vi skal udnytte de gode tider til at hjælpe endnu flere fra offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Derfor fremlægger Regeringen inden længe et udspil til Jobreform 2, der skal øge gevinsten yderligere ved at arbejde.

Kontakt

Pressevagt

51232830