Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-10-2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for august måned

For første gang siden 2008 er der nu mere end 2.700.000 lønmodtagere i Danmark. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.600 flere job i august måned. Samlet set er den private beskæftigelse steget med 102.000 siden sommeren 2015.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er enormt glædeligt, at den gode udvikling fortsætter i august, hvor vi på ny oplever en fremgang i antallet af private job.

- Der er samtidig flere, som ønsker at bidrage aktivt til det danske samfund ved at tage nogle flere år på arbejdsmarkedet. Vi ser, at både fag- og ufaglærte i stor stil fortsætter med at arbejde i takt med, at efterlønsalderen gradvist stiger. Og det er godt.

- Antallet af personer i kontanthjælpssystemet bliver også ved med at falde. Gode konjunkturer og stigningen i antallet af private job giver langt bedre muligheder for at komme i arbejde. Samtidig er jeg heller ikke i tvivl om, at regeringens tiltag på kontanthjælpsområdet har påvirket udviklingen. Det er afgørende, at det kan betale sig at arbejde, hvis vi skal have flere med, og det har regeringen sikret ved at indføre både integrationsydelse, kontanthjælpsloft og 225-timersreglen.

- Når det går godt, og der kommer flere job, skal vi også være opmærksomme på, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor vil regeringen senere komme med initiativer for at undgå, at flaskehalse tager luften ud af opsvinget.

- Selv om det går godt, er det stadig vigtigt, at vi ruster arbejdsmarkedet til fremtiden. I sidste uge blev regeringens deleøkonomiske strategi præsenteret på det tredje møde i Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid. Målet med strategien er, at sikre flere og større deleøkonomiske virksomheder i Danmark, for den teknologiske udvikling giver os nye muligheder for at øge produktiviteten og styrke vores konkurrenceevne. Den mulighed skal vi gribe.

Kontakt

Pressevagt

51232830