Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-12-2017

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober måned

I oktober 2017 var der 2.712.100 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.500 flere job i oktober måned. Samlet set er den private beskæftigelse steget med 111.700 siden sommeren 2015.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det går godt. Vi kan se, at antallet af private job fortsætter med at stige i oktober samtidig med, at ledigheden falder. Og ser man tilbage til sommeren 2015, så er der kommet 111.700 private job. Dermed er vi 16.000 private jobs fra den private beskæftigelse i 2008, hvor den toppede.

- Vi kan også se, at der er færre på offentlig forsørgelse. Der var i august 16.200 færre fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft. Det er rigtig godt. Men samtidig er antallet af ledige, der ikke har arbejdet i flere år alt for højt, især i lyset af de nuværende konjunkturer.

- Vi skal gøre en ekstra indsats for de udsatte, som vi bl.a. gør med puljen ”Flere skal med” på godt en kvart milliard kroner.  Der er også behov for, at det bliver mere enkelt at sanktionere, så der kan blive stillet de nødvendige krav til ledige, og dem, der ikke står til rådighed, hurtigere kan mærke konsekvenserne. Ligesom reglerne skal være lettere at forstå for både kommuner og borgere.

- I et opsving som nu skal vi også holde skarpt øje med, om virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Kan de ikke det, vil det gå ud over vækst og velstand. Derfor blev der tidligere på året lavet en trepartsaftale, som bl.a. skal sikre at flere kan få løftet kompetencerne. Derudover har forligspartierne bag beskæftigelsesreformen også øremærket omkring 100 millioner kroner til at forebygge flaskehalse her og nu. Og der vil komme flere initiativer fra regeringen på dette område.

Kontakt

Pressevagt

51232830