Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 03-12-2017

Disruptionrådet til Nordjylland for at få indspark til fremtidens arbejdsmarked

Der er fokus på de kompetencer, der bliver brug for i fremtiden, når seks ministre med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen besøger flere nordjyske virksomheder, kommuner og uddannelsesinstitutioner, heriblandt en erhvervsskole i Hjørring.

Besøgene i Nordjylland sker som led i optakten til det fjerde møde i Disruptionrådet, hvor der netop er fokus på de kompetencer, som vil blive efterspurgt på fremtidens arbejdsmarked.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen deltager i demokratiets dag på EUC Nord sammen med medlemmer af Disruptionrådet: DA-formand Jacob Holbraad, LO-formand Lizette Risgaard samt filminstruktør og skuespiller Hella Joof. Demokratiets dag er arrangeret af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og er en måde at få unge til at interessere sig for politik og bringe det fra Christiansborg og ud i klasselokalet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg ser meget frem til at høre, hvad de unge på en erhvervsskole tænker om fremtidens arbejdsmarked og deres bud på, hvordan man får uddannet flere faglærte. Der er ingen tvivl om, at det er nogle af dem, der bliver brug for fremover. Allerede i dag er faglærte i meget i høj kurs. En del af løsningen er, at virksomhederne får oprettet flere lærepladser. Det var noget af det, regeringen havde fokus på med trepartsaftalen om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft, hvor vi skabte grundlaget for, at 8.000 til 10.000 flere kan få en praktikplads.

- På Disruptionrådets fjerde møde skal vi netop diskutere, hvordan danskerne får de kompetencer, der bliver brug for, i takt med at arbejdsmarkedet udvikler sig. En ændring der sker med høj fart. Forbereder vi os godt, er der meget store muligheder for et land som Danmark. For automatiseres mere af produktionen, bliver det billigere at producere her, fordi lønnen kommer til at udgøre en mindre del af omkostningerne. Og der frigøres arbejdskraft til mere produktivt arbejde. Så robotterne kan blive en ven, men det kræver altså, at virksomhederne kan rekruttere medarbejderne med de rette kompetencer.

Statsministeren, beskæftigelsesministeren og de øvrige medlemmer fra Disruptionrådet deltager i Demokratiets dag mellem kl. 10 og 11, og journalister har mulighed for at følge besøget. Adressen er: Erhvervsskolen EUC Nord, M. P. Koefoedsvej 10, 9800 Hjørring.

Også innovationsminister Sophie Løhde, økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind samt undervisningsminister Merete Riisager besøger forskellige virksomheder, kommuner og uddannelsesinstitutioner i Nordjylland som optakt til Disruptionrådets fjerde møde.

Tirsdag den 5. december er der pressemøde kl. 12:30 på Hotel Comwell Rebild Bakker, Rebildvej 36, 9520 Skørping. Der vil være lyddrop til pressen, og pressen vil have adgang fra kl. 11:30.

Kontakt

Pressevagt

51232830