Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 11-01-2018

Beskæftigelsesminister beder om redegørelse af lægetjek i jobcenter

Københavns Kommune skal nu redegøre for sagen om lægeundersøgelser af ledige i et jobcenter. Kommunen har tidligere lavet en aftale med et privat lægefirma, der ifølge presseomtalen har undersøgt ledige i et lokale i jobcentret på Lærkevej.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Vi er er nødt til at finde ud af, hvad der op og ned i denne sag, og hvad der reelt er foregået. Ud fra mediedækningen tyder det på, at kommunens ordning har været i strid med de gældende regler på området – og det skal vi nu have afklaret og frem i lyset. Kommunerne skal til enhver tid overholde gældende regler. Netop derfor har jeg bedt om en redegørelse.

- Ledigheden falder og beskæftigelsen stiger, og vi skal arbejde for, at flere kommer med og bliver en del af opsvinget – ikke mindst udsatte. Derfor har regeringen blandt andet afsat en kvart milliard kroner til at sikre mennesker langt fra arbejdsmarkedet en bedre indsats. Og også se på, om der er folk, som har været på kontanthjælp længe, der er placeret forkert, og i stedet skal i fx fleksjob eller have førtidspension. Det ændrer selvfølgeligt ikke på, at kommunerne hele vejen igennem skal overholde loven. Derfor er det også så vigtigt, at vi kommer til den bunds i denne sag fra jobcentret på Lærkevej.

Københavns Kommune har nu frem til 1. februar til at lave redegørelsen færdig.

Kontakt

Pressevagt

51232830