Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-02-2018

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 2017

Beskæftigelsen er nu 1.100 fra det højeste niveau nogensinde. Det viser tal for lønmodtagerbeskæftigelsen for december 2017 fra Danmarks Statistik.

I december 2017 var der 2.721.000 personer i job. Beskæftigelsen er i alt steget med 180.200 siden september 2012 og er nu kun 1.100 fra højeste niveau nogensinde. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.400 flere job i december måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Beskæftigelsen fortsætter med at stige, og vi er nu tæt på den højeste beskæftigelse nogensinde - blot 1.100 fra rekorden i 2008. Siden sommeren 2015, hvor regeringen trådte til, er der blevet skabt 119.800 flere private job, og det er meget positivt. Det er samtidig helt afgørende for regeringen, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for.

- Sidste gang beskæftigelsen toppede i 2008, oplevede vi desværre, at økonomien ikke alt for længe efter gik den modsatte vej. En udvikling som fortsatte flere år. Vi står nu i den situation, at vi skal forsøge at fastholde opsvinget. Det kan man blandt andet gøre ved, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor er det noget, som optager regeringen meget.

- Vi har sammen med partierne bag beskæftigelsesreformen øremærket 92 millioner kroner til at opkvalificere ledige mod brancher, hvor der er efterspørgsel på hænder. Og vi vil i løbet af foråret komme med yderligere initiativer, som skal forebygge flaskehalse. Regeringen vil blandt andet gøre det lettere for virksomheder at rekruttere kvalificeret arbejdskraft i udlandet.

- Vi arbejder samtidig på, at flere på kanten af arbejdsmarkedet kommer i job. Vi har lavet kontanthjælpsloft og 225-timersreglen, så man altid har mere ud af at gå på arbejde end ved at være på kontanthjælp. Vi har lettet skatten i bunden. Alt sammen for at øge gevinsten ved at arbejde.

- Vi har lavet trepartsaftaler om efteruddannelse og integration. Det ændrer ikke på, at der fortsat er for mange ikke-vestlige indvandrere, der står udenfor arbejdsmarkedet. Derfor kommer regeringen snart med et udspil, som skal tage fat om udfordringen med parallelsamfund. Vi vil også præsentere et forslag, der skal sikre, at man reelt står til rådighed, og man bliver trukket i ydelsen, hvis man ikke gør. Vi skal stille krav af hensyn til den enkelte og samfundet.

Kontakt

Pressevagt

51232830