Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 11-03-2018

Disruptionrådet til Holbæk: Fokus på fremtidens kompetencer, frihandel og forbrugernes data

Det kræver de rette højteknologiske kompetencer at udnytte de muligheder, som den teknologiske udvikling giver. Derfor er det afgørende, at flere unge interesserer sig for fx naturvidenskabelige fag og matematik.

Fremtidens kompetencer er netop på dagsordenen, når regeringens Disruptionråd mandag og tirsdag holder møde i Holbæk. Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbner og deltager i mødet, hvor i alt syv ministre er med.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Historisk har ny teknologi været en stor gevinst for det danske samfund. Automatisering har gjort os rigere uden at tage danskernes job. Gør vi tingene rigtigt, kan den teknologiske udvikling fortsætte med at være et godt bekendtskab. Nøglen er blandt andet at sikre, at danskerne har de kvalifikationer, der bliver brug for fremover, og det er derfor, regeringen er optaget af denne dagsorden, og vi nu skal diskutere emnet på Disruptionrådets møde i Holbæk.

På mødet skal Disruptionrådet bl.a. også drøfte frihandel, som har stor betydning for den danske økonomi og vækst, og dataetik.

Som led i Disruptionrådets arbejde skal Troels Lund tirsdag besøge virksomheden Primodan i Vipperød, der laver højteknologiske udstyr til fødevareindustrien. Besøget finder sted tirsdag kl. 14-15.

Disruptionsrådet er sammensat af ministre, topchefer, eksperter og arbejdsmarkedets parter, der sammen skal være med til at sikre, at både virksomheder og danskerne er bedst muligt rustet til fremtidens arbejdsmarked. Mødet i Holbæk er det sjette i Disruptionrådet.

Følgende ministre er med:

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminister Anders Samuelsen, finansminister Kristian Jensen, erhvervsminister Brian Mikkelsen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og undervisningsminister Merete Riisager.

Pressen er velkommen til besøget hos Primodan.

Kontakt

Pressevagt

51232830