Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-05-2018

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for april 2018

Ledigheden er faldet i april 2018. Der var således 1.300 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden faldet fra 4,1 procent til 4,0 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 110.300 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret. I takt med, at der er opdaget indberetningsfejl er ledighedstallet blevet korrigeret bagudrettet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i april måned. Det er positivt og også ventet, fordi beskæftigelsen er rekordhøj, og det går godt for dansk økonomi. Alene siden sommeren 2015 er der skabt 129.500 job i den private sektor.

- Samtidigt har antallet af kontanthjælpsmodtagere i en længere periode været faldende. I februar var der 22.700 færre i kontanthjælpssystemet end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet trådte i kraft. Det er glædeligt, at så mange mennesker er kommet væk fra kontanthjælpssystemet.

- I en tid, hvor der allerede er mangel på arbejdskraft i nogle brancher og områder, er det vigtigt, at virksomhederne kan få de hænder, de har brug for. Kan de ikke det, kan det bremse væksten. Derfor har vi netop fremlagt et udspil, som skal forebygge mangel på arbejdskraft. Regeringen vil med det nye udspil gøre 20.000 flere jobparate, give flere mulighed for at blive opkvalificeret og fordoble karantænen for at sige sit job op uden at have et andet på hånden eller takke nej til et arbejde.

- Regeringen har derudover fremlagt 20 initiativer, der forenkler og skærper sanktionsreglerne og styrker kontrollen med offentlige ydelser. Bliver man væk fra fx et aktiveringstilbud, skal det have konsekvenser, og enhver skal helt tydeligt kunne se, hvor mange penge man mister, hvis man ikke møder op.

Kontakt

Pressevagt

51232830