Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 22-05-2018

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for marts 2018

Beskæftigelsen steg med 600 fra februar til marts 2018, viser nye tal for lønmodtagerbeskæftigelsen fra Danmarks Statistik.

I marts 2018 var der 2.733.500 personer i job. I alt er der kommet 600 flere job i marts måned.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- Det går rigtig godt, og beskæftigelsen fortsætter med at slå rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 129.500 private job. 
 
- Det er derfor også vigtigt, at der fortsat er fokus på, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for. Regeringen har lavet en række initiativer for at forebygge flaskehalse. Men i en tid hvor der allerede er mangel på arbejdskraft i nogle brancher og områder, er der behov for mere. Blandt andet vil vi styrke virksomhedernes muligheder for at ansætte relevant udenlandsk arbejdskraft. 
 
- Gode tider giver også de bedste muligheder for at få flere med. Vi vil derfor senere blandt andet præsentere et handicapudspil, fordi mange mennesker med handicap har mange ressourcer, som ikke bliver brugt i dag.
 
- Regeringen er også meget optaget af, at ledige får de kompetencer, som virksomhederne efterspørger. Vi har blandt andet med beskæftigelsesreformen afsat 100 millioner kroner, som fx giver ledige med mindst uddannelse hjælp til at blive faglærte. Der er netop lanceret en kampagne, der skal sætte fokus på mulighederne for opkvalificering. 

- Regeringen har fra dag ét arbejdet for, at det kan betale sig at arbejde. Vi har blandt andet lavet kontanthjælpsloft og 225-timesreglen. Det gælder også de nye dagpengeregler, som har gjort det mere attraktivt at tage alle typer job. Der har også vist sig, at reglerne for supplerende dagpenge har den konsekvens, at en times arbejde kan koste dagpenge resten af måneden. Det er ikke meningen. Derfor har partierne bag dagpengeaftalen besluttet at gøre den nuværende overgangsordning for supplerende dagpenge permanent. På den måde sikrer vi, at folk, der har opbrugt retten til supplerende dagpenge, ikke mister en hel måneds dagpenge, hvis de blot arbejder en enkelt dag. Det er sund fornuft.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside
 

 

Kontakt

Pressevagt

51232830