Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 27-06-2018

23.600 færre i kontanthjælpssystemet på knap to år

Antallet af personer på kontanthjælp, integrationsydelse og uddannelseshjælp fortsætter sit fald med nu 23.600 færre fuldtidspersoner end i april 2016, hvor kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen blev indført.

I marts 2018 var der 133.000 såkaldte fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet, når man tager højde for sæsonudsving. Faldet på de 23.600 i forhold til april 2016 udgør 15,1 pct.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er glædeligt, at vi måned for måned i snart to år har set antallet i kontanthjælpssystemet falde støt. Vi skal bruge de gode konjunkturer til at få alle med, sådan som vi er godt i gang med i satspulje-projektet "Flere skal med", hvor vi netop giver langtidsledige særlig hjælp til at blive en del af arbejdsmarkedet.

Ser man alene på udviklingen i kontanthjælpssystemet det seneste år - fra marts 2017 til marts 2018 - er antallet af personer faldet med 9,2 pct. Desuden er det samlede antal på overførselsindkomst faldet med over 40.000 fra april 2016 til februar 2018.

- Vi er godt i gang med at flytte folk fra passiv forsørgelse, og det er en kæmpe gevinst for både samfund og den enkelte. Nu skal vi også udvise rettidig omhu og sikre, at vi ikke får alvorlige flaskehalse. Antallet af forgæves rekrutteringer stiger og er nu det højeste i 10 år. Derfor har jeg fornyligt fremlagt et udspil, som skal sikre mere kvalificeret arbejdskraft. Efter sommerferien vil vi også se på, hvordan virksomhederne i højere grad kan få relevant arbejdskraft hertil fra udlandet, siger Troels Lund Poulsen.

Kontakt

Pressevagt

51232830