Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 28-09-2018

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for august 2018

Ledigheden faldt med 600 fuldtidspersoner i august, og dermed ligger ledigheden nu på 107.000 personer.

Ledigheden er faldet i august 2018. Der var således 600 færre ledige end måneden før. Ledigheden er uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 107.000 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. 

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- I august måned ser vi et fald i  ledigheden. Det bekræfter endnu engang, at arbejdsmarkedet befinder sig et godt sted, og at det er muligt for ledige at finde et job. 

- Siden sommeren 2015 er der kommet i alt 62.000 færre på offentlige ydelser. Det er glædeligt, at flere nu kan forsørge sig selv. Det er godt både for den enkelte og for samfundet. 

- Nu hvor tiderne er gode, er det vigtigt at udvise rettidig omhu. Inden for mange brancher melder virksomheder nemlig om mangel på arbejdskraft. Det kan gå ud over både vækst og velfærd, hvis virksomheder må takke nej til ordrer, fordi de mangler hænder. 

- Regeringen forhandler derfor lige nu om en række initiativer, der skal forhindre flaskehalse på det danske arbejdsmarked. 

- Samtidig vil vi snarest lancere et udspil om international rekruttering, der skal også skal være med til at afhjælpe flaskehalsproblematikken. Det vil gøre det lettere for virksomheder at ansætte kvalificeret international arbejdskraft. 

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside
 

 

 

Kontakt

Pressevagt

51232830