Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 17-09-2018

Troels Lund Poulsen taler ved World Economic Forum i Kina

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser i dag til Kina, hvor han onsdag deltager i flere debatter på World Economic Forums (WEF) møde i byen Tianjin. Beskæftigelsesministeren har også en række møder med kinesiske ministre og virksomheder, og rejser derefter videre til Japan.

Forsvinder vores job, når robotterne kommer? Hvem bliver vindere i den fjerde industrielle revolution? Og hvordan sikrer vi i højere grad ligestilling mellem kønnene, når ny teknologi ruller ind over os?

Det er en række af de spørgsmål, som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen skal være med til at diskutere på en række debatter på det 12. årlige møde for WEF's "New Champions", der afholdes i Tianjin i Kina fra 18.-20. september.

Troels Lund Poulsen deltager i møderne i Kina som udpeget medlem af WEF's "The Stewardship Board om fremtidens uddannelse, ligestilling og arbejdsmarked".

Derudover har ministeren en række møder i Beijing og Tokyo, Japan, hvor der også er fokus på fremtidens arbejdsmarked og teknologiudvikling.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg glæder mig dels til at få inspiration til arbejdet med udfordringerne for det danske arbejdsmarked. Men jeg ved også, at der internationalt er stor interesse for at høre om, hvordan vi griber tingene an i Danmark, hvor bl.a. arbejdet i regeringens Disruptionråd vækker stor opmærksomhed.

- Vi har meget at byde på - det gælder ikke mindst vores inddragelse af arbejdsmarkedets parter, men også håndteringen af langsigtede samfundsmæssige udfordringer.

Under besøget i Japan vil beskæftigelsesministeren indlede drøftelser af muligheden for en socialsikringsaftale mellem Danmark og Japan, på linje med aftaler, som Danmark har med en række andre lande udenfor EU. Sådan en aftale kan blandt andet sikre, at optjent social pension kan tages med, hvis man flytter mellemlandene, og at f.eks. en udsendt medarbejder for et dansk firma kan få mulighed for at forblive omfattet af danske socialsikringsregler i udsendelsesperioden i Japan.

Kontakt

Pressevagt

51232830