Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-10-2018

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for september 2018

Ledigheden faldt med 600 fuldtidspersoner i september, og dermed ligger ledigheden nu på 106.600 personer.

Ledigheden er faldet i september 2018. Der var således 600 færre ledige end måneden før, og dermed er ledigheden uændret på 3,9 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 106.600 personer. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Ifølge Danmarks Statistik kan det fortsat forventes, at der er lettere øget usikkerhed i såvel ledighedsniveauet som i udviklingen fra måned til måned fra og med juli 2017, hvor datakilderne vedrørende dagpengemodtagerne blev ændret. I takt med, at der er opdaget indberetningsfejl er ledighedstallet blevet korrigeret bagudrettet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i september måned. Samtidig fortsætter beskæftigelsen med at slå rekord, så det går rigtig godt. Der er alene siden sommeren 2015 kommet 152.500 job i den private sektor. Samtidig ser vi det største antal af jobskifte nogensinde, hvilket også bekræfter, at der er godt gang i arbejdsmarkedet.

- Når det går godt, er det særligt vigtigt at få alle med – derfor har vi lavet brede trepartsaftaler om blandt andet opkvalificering og flere praktikpladser med arbejdsmarkedets parter. Samtidig er vi øjeblikket ved at forhandle om nye regler, der sikrer, at alle ledige så også står til rådighed for job.

- Men det kræver et tilstrækkeligt antal hænder her og nu at give opsvinget flyvehøjde. Derfor ærgrer det mig, at særligt Socialdemokratiet ikke er interesserede i at hjælpe landets virksomheder med at få hurtigere adgang til den arbejdskraft fra udlandet, de har brug for.

- Nu fremsætter vi regeringens forslag som et lovforslag, der skal gøre det lettere for virksomheder at hente kvalificeret arbejdskraft i udlandet. Og så tager vi debatten i Folketinget i stedet, så alle får mulighed for at høre, hvorfor Socialdemokratiet ikke vil være med til at løse det her problem. Forhåbentlig kan vi hjælpe virksomhederne på den måde.

Kontakt

Pressevagt

51232830