Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-12-2018

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for oktober 2018

I oktober 2018 var der 2.764.800 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.000 flere job i oktober måned.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Dansk økonomi står stærkt, og beskæftigelsen fortsætter med at slå rekord. I oktober kom der 5.000 flere private job. Og ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 157.400 flere private job.

- Det er glædeligt, at den gode udvikling fortsætter i oktober. Samtidig ser det ud til, at fremgangen i beskæftigelsen fortsætter, og at vi står over for et historisk stort opsving. Virksomhederne og den offentlige sektor har tilsammen allerede nu skabt omtrent lige så mange job som under hele opsvinget i 2000’erne. Det viser regeringens økonomiske redegørelse for december 2018.

- Det er derfor også nu, vi skal udvise rettidig omhu og sørge for, at virksomhederne også i fremtiden har tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Vi har netop offentliggjort en ny analyse af rekrutteringssituationen, som viser, at rigtige mange virksomheder har svært ved at få de medarbejdere, de har brug for.

- Derfor har vi i regeringen foreslået at gøre det lettere at rekruttere dygtige udlændinge, som kan holde hånden under væksten.

- Vi har samtidig sagt klart, at det også er en prioritet for os at hjælpe ledige danskere i job. Det er nu, vi skal have alle med. Så sent som i efteråret afsatte vi sammen med partierne bag beskæftigelsesreformen 100 mio. kr., som jobcentrene kan bruge til opkvalificering her og nu.

Kontakt

Pressevagt

51232830