Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-01-2019

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for december 2018

Ledigheden ligger i december måned på 3,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 104.400 fuldtidspersoner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ledigheden er faldet i december 2018. Der var således 700 færre ledige end måneden før. Ledigheden er blevet nedjusteret for november måned, så ledigheden i både november og december nu ligger på 3,8 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 104.400 fuldtidspersoner i december. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Ledigheden fortsætter med at falde i december måned, samtidig med at flere og flere kommer i beskæftigelse. Det er positivt, at så mange flere har fået foden inden for på arbejdsmarkedet. Siden Lars Løkke Rasmussen overtog statsministerposten i sommeren 2015, er bruttoledigheden faldet med 20.600 fuldtidspersoner.

- Vi kan også se, at antallet på offentlig forsørgelse generelt rasler ned. Godt 60.000 færre fuldtidspersoner på tre år. Det svarer til, at udgifterne til offentlig forsørgelse er 4,8 mia. kr. lavere end i 2015. Det er en kæmpe gevinst for den enkelte, som kommer i job. Det er også en gevinst for samfundet, fordi det frigør penge til andre ting, som vi alle sammen nyder godt af, som fx skoler, hjælp til ældre og sundhed.

- Det er også nu med et opsving, at vi skal få alle med. Derfor har vi tidligere afsat over 420 mio. kr. til udsatte på kontanthjælp. Senest har vi givet penge, som sikrer alle, der har været mindst et år på kontanthjælp, en ekstra indsats. Det skylder vi dem, så chancerne for at komme videre stiger. Det kan fx være i et fuldtidsjob eller et fleksjob på få timer om ugen.

- Man skal samtidig sikre, at man som ledig står til rådighed. Ikke mindst i en situation som nu, hvor der er rift om hænderne. Derfor er det bekymrende, når man kan se, at næsten 30 procent af de jobparate ikke registrerede nogen jobsøgning i september. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt. Derfor har jeg skrevet til alle landets kommuner og samtidig bedt de af dem, hvor problemet er størst, om at rette op. Når man er jobparat, skal man naturligvis søge job. Længere er den ikke.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

Kontakt

Pressevagt

51232830