Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-01-2019

Troels Lund Poulsen taler ved flere debatter til World Economic Forum

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen rejser mandag den 21. januar til Schweiz, hvor World Economic Forum har inviteret ham til at være gæstetaler under en række debatter. Han skal desuden bidrage ved debatter arrangeret af NGO'er og internationale selskaber. I Davos skal han blandt andet tale om Disruptionrådets arbejde.

Når World Economic Forum (WEF) i den kommende uge afholder sin årlige konference i Davos, vil beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen igen være med til at sætte sit præg på nogle af debatterne og få inspiration med hjem. 

Blandt andet skal Troels Lund Poulsen tale under debatten "Beskyttelse og deltagelse af arbejdstagere i den fjerde industrielle revolution". Det er et emne, som lægger sig tæt op af regeringens arbejde med Disruptionrådet, hvor man beskæftiger sig med mange af de udfordringer og muligheder, som den teknologiske udvikling giver. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg glæder mig meget til at deltage i World Economic Forum og til at udveksle viden og også give beslutningstagere og erhvervsfolk et indblik i det arbejde, vi laver i Danmark blandt andet i Disruptionrådet. Jeg er stolt over, at dette arbejde bliver bemærket internationalt, og jeg er glad for, at WEF har ytret ønske om at høre om vores erfaringer. Men fremfor alt er det selvfølgelig også en mulighed for mig til at suge til mig af erfaringer fra det store udland, om hvordan andre anvender ny teknologi, som vi kan lade os inspirere af i det videre arbejde herhjemme.
 
Under WEF skal Troels Lund Poulsen også tale ved en debat, der handler om, hvordan flere personer med handicap kan komme i job - et fokusområde for regeringen, der sammen med satspuljepartierne i efteråret landede en aftale, der skal medvirke til, at flere personer med handicap kan komme i uddannelse eller i job.

- Personer med handicap er den største minoritet i verden, og her ligger et kæmpe potentiale. Ingen kan alt, men alle kan noget. Det er noget, som verdens ledere skal have fokus på, for sammen kan vi nedbryde fordomme og skabe et arbejdsmarked, hvor der i højere grad er plads til alle, siger Troels Lund Poulsen.

Formålet med WEFs årlige konference i Davos er at give ledere og beslutningstagere et mødested, hvor de kan diskutere, inspirere hinanden og hente ny viden. I år er det overordnede emne: Globalisering 4.0 - Udformning af en global arkitektur i den fjerde industrielle revolution.

Udover at deltage som taler skal Troels Lund Poulsen deltage i en række andre debatter, møder og middage. Blandt andet skal han til europæisk festmiddag med den tyske kansler Angela Merkel, ligesom han selv afholder reception for danske politikere, virksomhedsrepræsentanter og journalister.

Udover beskæftigelsesministeren repræsenterer finansminister Kristian Jensen også den danske regering på topmødet.

Konferencen starter den 22. januar og slutter den 25. januar 2019.

 

Kontakt

Pressevagt

51232830