Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 11-03-2019

Antallet af kontanthjælpsmodtagere falder i 97 ud af 98 kommuner på to år

Nye tal for november 2018 viser, at antallet af borgere på kontanthjælp er faldet i alle kommuner med undtagelse af ø-kommunen Ærø, sammenlignet med november 2016. Faldet i de enkelte kommuner er typisk på over 15 procent.

Antallet af personer på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse var i november 2018 på 124.100 fuldtidspersoner, når der tages højde for sæsonudsving.

Tallet er dermed faldet med 32.400 fuldtidspersoner i perioden april 2016 til november 2018. I forhold til måneden forinden var der 500 færre fuldtidspersoner i kontanthjælpssystemet.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det glæder mig at se, at den gode udvikling kan mærkes i mere eller mindre hele landet. Vi skal udnytte den rekordhøje beskæftigelse og den lave ledighed til at få endnu flere med ud på arbejdsmarkedet. Det er vigtigt for den enkelte men så sandelig også for samfundet. Virksomheder mangler hænder for at holde gang i væksten, og staten kan få færre udgifter til offentlig forsørgelse.

Faldet på 32.400 fuldtidspersoner kommer samtidig med, at regeringen indførte kontanthjælpsloftet og 225-timersreglen i april 2016. Kontanthjælpsloftet betyder, at man får større gevinst af at tage et arbejde, og med 225-timersreglen stilles der krav om, at man skal stå til rådighed, hvis man kan arbejde.

Tallet for det samlede antal offentligt forsørgede går kun frem til oktober 2018. I perioden fra april 2016 frem til oktober 2018 faldt det tal med i alt 57.200 fuldtidspersoner.

- Vi kan konstatere, at borgerne ikke bare havner på andre ydelser. Den positive udvikling er naturligvis hjulpet godt på vej af de gode konjunkturer, men jeg er også overbevist om, at regeringens tiltag spiller en rolle, siger Troels Lund Poulsen.

 Udvikling i antal kontanthjælpsmodtagere frem til november 2018 (PDF)

Kontakt

Pressevagt

51232830