Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 21-03-2019

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for januar 2019

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for lønmodtagerbeskæftigelsen for januar 2019.

I januar 2019 var der 2.776.000 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 7.200 flere job i januar måned.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:  

- Beskæftigelsestallet for januar måned viser, at den gode udvikling fortsætter i det nye år. I januar 2019 kom der 7.200 flere private job. Siden sommeren for tre år siden er der i alt kommet 168.300 flere private job. Det er rekordmange job og svarer til godt 128 flere private job om dagen i perioden.

- Samtidig ser vi også, at rigtig mange forlader kontanthjælpssystemet. De seneste to år er antallet af borgere på kontanthjælp faldet i alle kommuner med undtagelse af Ærø. Faldet i de enkelte kommuner er typisk på over 15 procent. Samtidig kan vi se, at færre børn oplever, at deres forældre er på kontanthjælp. Det er godt, for har børn forældre på kontanthjælp, så stiger risikoen for, at de også selv kommer på kontanthjælp, når de bliver voksne. Så det er altså også et spørgsmål om at bryde den sociale arv.

- Når det går godt skal vi også sikre, at virksomhederne kan få de medarbejdere, der er brug for. Derfor arbejder vi på, at flere skal med, og det gør regeringen senest med en flaskehalspakke til 100 millioner kroner til blandt andet at opkvalificere ledige.  

- Vi har også ændret definitionen af, hvornår der er mangel på arbejdskraft, så den bedre følger den aktuelle situation i virksomhederne. Er der mangel på arbejdskraft, har det blandt andet betydning for lediges muligheder for at blive opkvalificeret og virksomhedernes muligheder for at hente arbejdskraft uden for EU. 

- Regeringen er optaget af, at virksomhederne får flere veje til at skaffe medarbejdere, når efterspørgslen gør det svært. Ellers kan det koste arbejdspladser, fordi virksomheder må sige nej til ordre.

Find beskæftigelsestallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

 

Kontakt

Pressevagt

51232830