Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 25-04-2019

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2019

Danmarks Statistik har offentliggjort tal for lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 2019.

I februar 2019 var der 2.776.400 personer i job. Ser man på den private sektor, er der kommet 400 flere job i februar måned.  

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- Igen i februar ser vi, at antallet af private job fortsætter med at stige, og at beskæftigelsen på ny slår rekord. Ser man tilbage til sommeren 2015, er der kommet 168.500 flere private job. Det er meget positivt.  

- Samtidig ser vi, at markant flere arbejder ved siden af kontanthjælpen i småjob. På to år er antallet, der arbejder på den måde, steget med 30 procent. Det er godt, at flere har småjob, fordi det kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet.  

- Jeg er også rigtig glad for, at vi med forenklingen af beskæftigelsesindsatsen er blevet enige om, hvilke a-kasser der skal forsøge at løfte opgaven med at få flere ledige i arbejde. De ni udvalgte a-kasser har en enestående chance for at vise, at de med deres kendskab til medlemmerne er de rette til at matche ledige og virksomheder.  

- Det gør en kæmpe forskel for den enkelte at komme med i det arbejdende fællesskab, men det er også godt for samfundet. Færre offentligt forsørgede i perioden fra juli 2015 til juli 2018 betød, at det offentlige har brugt ca. 4,7 mia. kroner mindre på ydelser. Penge som fx kan bruges på velfærd som fx skoler og sygehuse. 

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

 

Kontakt

Pressevagt

51232830