Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 02-04-2019

Beskæftigelsesministeren vil dykke ned i forskel på mænd og kvinders løn

Beskæftigelsesministeriet vil nu undersøge, om man med nye metoder kan forklare den i dag uforklarlige forskel på mænds og kvinders løn.

Mænds løn er i dag fortsat mellem fire og syv procent højere end kvinders, selv når man tager højde for, at de arbejder i forskellige brancher og har forskellige uddannelser og erhvervserfaring bag sig. 

Netop denne uforklarlige lønforskel vil Beskæftigelsesministeriet nu undersøge, om man kan forklare nærmere ved hjælp af eksempelvis nye metoder og andet data, end man hidtil har kunnet bruge.

Undersøgelsen vil skulle udarbejdes af en ekstern forsker efter en tilbudsrunde.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Med så stor en viden og datamængde, vi generelt har på arbejdsmarkedet, kan det ikke være rigtigt, at vi fortsat mangler så vigtigt en viden på lige præcis det her område. Vi bryster os af at være ét af de lande, der er længst fremme med ligestillingen på arbejdsmarkedet, og derfor skal vi selvfølgelig også vide så meget som muligt om, hvorfor der stadig er den her lønforskel.

- Så jeg ser frem til, at vi nu får belyst området i tæt dialog med arbejdsmarkedets parter. For selv om vi af de seneste rapporter kan se, at det går den rigtige vej - bruttolønforskellen er faktisk faldet med op til 5 procentpoint siden 2007 - så er der altså stadig den her resterende lønforskel.

- Vi vil følge undersøgelsen tæt og inddrage den i vores videre dialog med Folketinget såvel som arbejdsmarkedets parter.

Kontakt

Pressevagt

51232830